Rota in de provincie Cadiz

Rota in de provincie Cadiz

Rota is gelegen aan de Atlantische oceaan in het uiterste zuiden van Spanje.

Een rustig dorpje aan de zee waar in de zomer de bevolking haast verdubbeld door de vele die komen genieten van het strand. Daarnaast ligt naast het dorp een van de grootste militaire bases van de amerikanen.

De historie van deze plek gaat ontzettend ver terug. Tot aan de tijd van Tartessos welk vlakbij zou liggen. Tartessos is een mythische stad die al door Plato werd beschreven in het jaar 360 voor Chr en door sommige zelfs als het beroemde Atlantis word gezien.

In ieder geval noemde men in die tijd de plek van Rota , Asaroth een naam die door de eeuwen verbasterde tot de huidige. Natuurlijk zijn ook hier de Romeinen geweest net als overal in Andalusië.

In de XVII en XVIII eeuw had men zwaar te lijden onder de diverse overvallen van de Engelse en Hollandse vloot welk toen oppermachtig was en deze regio veelvuldige plunderde. Momenteel komen er ook nog wel Engelsen en Hollanders , echter niet in die grote aantallen en ook niet meer om te plunderen maar om te genieten van de omgeving. Het is het dus een rustig stadje welk enkel in de zomermaanden een drukke tijd kent. Behalve de zee en strand en natuurlijk het lekkere eten vind men hier het kasteel van la Luna welk gebouwd werd na de verovering van Rota op de Moorse heersers toen op die plek een Moorse versterking stond.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant