Torrox Pueblo

Torrox Pueblo in de provincie Malaga

 Torrox Pueblo is mooi gelegen vlakbij de kust van Andalusië

Aan de kust woonden al heel lang mensen, waar de huidige vuurtoren staat was . De Fenisiërs waren er al en na hun de Romeinen die hier een stad hadden op de plek waar nu Torrox Costa ligt. Toen de Romeinen werden verslagen door de Visigoten ( 5e eeuw ) verlieten de mensen het huidige Torrox Costa en vestigden ze zich op de huidige plek van het dorp. Men neemt aan omdat men op hoger gelegen gebied wat verder weg van de kust zich beter kon verdedigen.

Lang waren ze er niet want in de 7e eeuw kwamen de Moren en namen heel Andalusië over. Dit gebied werd toen Turrux genoemd.  Er word beweerd door sommige geschiedkundigen dat dit de plek is waar in het jaar 914 Abderramán III troepen van de bekende Omar Ibn Hafsun versloeg. Tevens meent men dat de heerser van het Moorse rijk gedurende einde 10 e en begin 11e eeuw hier geboren was. 

In de latere Al andalus periode Torrox was bekend vanwege zijn zijde kleren productie, de suikerrietplantages en ook olijfolie en fruit. De regio was en is zeer vruchtbaar en dus een ideale plek om zich te vestigen.  In 1487 viel ook dit dorp in handen van de christelijke koningen. Gedurende lange tijd leefden zowel Moslims als ook Christenen broederlijk naast elkaar maar naarmate het voor de moslims bevolking steeds moeilijker werd "dank" de steeds strenger worden regels kwam men ook hier in opstand. 

Hierna verdwijnt het dorp min of meer een lange tijd uit de geschiedenis.  Met de opkomst van het tourisme in Spanje komt er een heel nieuw Torrox bij, dat van Torrox Costa. Het klimaat is perfect ervoor, het is hier nooit te heet in de zomer dus ideaal om de zomer te verblijven.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant