Totalan dorpje in de provincie Malaga

Totalan dorpje in de provincie Malaga

Totalan is een klein maar daarom niet minder mooi dorp in de provincie Malaga in Andalusië

Gelegen in de bergen boven de grote stad Malaga heeft dit dorp mooie vergezichten en is het leven hier nog authentiek. Het dorp behoort tot het gebied bekend als de Axarquía.  Het dorp is weinig tot niet beschreven in de tijd voor de christelijke koningen.

Men weet dat er wel iets geweest moet zijn doordat er resten van een Moorse toren in de buurt zijn, ook is er geschreven dat er in 1483 de christelijke troepen naar deze regio werden verplaatst omdat er de aanwezigheid van een Moors leger in de buurt van Monclinejo ( vlakbij ) was gesignaleerd. Deze kregen overigens op tijd lucht van deze aankomende aanval en waren verdwenen voor de christenen aankwamen.

Over de oorsprong van de naam Totalán is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het Arabisch woord wat rond brood betekent. Ook bestaan er ook andere tekenen waar men weet dat in de regio meerdere kleine boerderijen lagen die allen in de streek lagen welke Tortela, Tortila en Tortalán genoemd werd. En in deze streek heeft men nog steeds een typisch gerecht gemaakt van een rond brood.

Overigens is er van ver voor die Moorse tijd nog iets gevonden in de regio waar men dan weet dat er 3 a 4 duizend jaar voor de jaartelling iets was.  op meer dan een halve kilometer van dit dorpje in de bergen van Andalusië is er een klein hunebed gevonden met daarin resten van minimaal 10 personen.

Vandaag de dag is het een zeer rustig dorpje dat desondanks niet mag worden overgeslagen als men in de buurt is.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant