Villaluenga del rosario

Villaluenga del rosario

in een mooie omgeving in Andalusië ligt Villaluenga del rosario

Dit hele kleine dorpje is een van de vele waar men meestal doorheen rijdt zonder echt even de moeite te nemen om te stoppen. Terwijl dorpje toch echt de moeite is, vinden wij dan...

Het dorpje heeft maar ongeveer 450 inwoners maar de foto's onder aan in dit artikel zullen laten zien dat hier veel mooie typische plekjes zijn. 

Dit bergachtige gebied is een van de gebieden met de meeste regenval en daardoor zeer vruchtbare grond, bewoond vanaf het bronzen tijdperk. 

Doordat de ligging van het dorp door een natuurlijk dal ligt tussen hoger gelegen bergen ligt was en is het nog steeds een route van het ene naar het andere gebied. In de tijd van de Romeinen liep er hier dus dan ook een weg welke leidde naar een Romeinse nederzetting die op een paar kilometer van hier lag. Van die Romeinse tijd is net veel meer te zien. Enkele een oude brug die uit die tijd zou stammen en delen van de Romeinse verbindingsweg zijn er nog te vinden. De langste tijd waren hier de Moren, van 712 tot 1485 echter uit die tijd is weinig tot geen bebouwing doordat het enkel een dorpje was waar natuurlijk veel landbouw was. In de tijd van de Franse bezetting is het dorp zwaar vernield omdat er flink verzet werd geboden vanuit dit gebied. Getuige daarvan is de afgebrande kerk welk men momenteel gebruikt als begraafplaats. In de grote steden liggen enkel hoogwaardigheidsbekleders in de kathedraal begraven, hier dus de bewoners :-)

villaluenga del rosario kerk

Ook dank het ruige gebied was dit dorp en omgeving de plek waar vele bandoleros zich schuilhielden. Kortom veel gebeurd in dit kleine afgelegen dorpje in het zuiden van Spanje.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant