Villanueva del Trabuco

Villanueva del Trabuco

Villanueva del Trabuco is niet een van de oudste dorpen van Andalusië

het bestaat pas vanaf 1850 ofschoon er tekenen / verhalen zijn dat het in 1487 begonnen is. Hierover gaat een verhaal dat er hier een Venta was, dat is een soort van Spaans wegrestaurant. 

De eigenaar deed steeds zijn inkopen in Archidona maar werd vaak overvallen en beroofd. Dat was hij zat en kocht een Trabuco ( geweer ) . Vervolgens werd er in Archidona steeds gezegd als hij kwam, "kijk uit daar komt die vent van het geweer ".  Dit blijft een legende die niet te bewijzen is. 

Een ander verhaal is dat hier de legers van de christelijke soldaten halt hielden tijdens hun verslagen met de Moorse legers en dat deze Trabucos bij zich houden. Dat zijn ook van die grote houten slinger katapulten, in oude geschriften is in 1487 sprake van de plek van de trabuco toen een leger van meer dan 50.000 soldaten hier halt hield . Hoe het ook is, deze plek duikt op in kaarten van dit gebied in de XVI eeuw en later.  Het behoorde toe tot Archidona maar in 1850 kreeg men de onafhankelijkheid en werd een eigen Spaanse gemeente. Momenteel wonen er ongeveer 5000 mensen in dit dorp dat een verrassend groot centrum plein heeft waar natuurlijk de cafés te vinden zijn.

Het is voor de rest geen must om extra hier naartoe te rijden maar om de pauze tijdens ene trip op het grote centrum plein te houden is geen straf

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant