Yegen in de provincie Granada

Yegen in de provincie Granada

Yegen een dorpje in de Alpujarras

Van deze regio in de Alpujarras is bekend dat in de “Moorse” tijd bewoond was echter in die tijd waren er twee plekken die door de eeuwen heen aan elkaar gegroeid zijn tot het huidige dorp welk overigens machtig mooie en verre uitzichten heeft over het onder gelegen landschap dank zijn hoge ligging.

De Romeinen waren hier al aanwezig net als later weer anderen. Zo ligt er nog een middeleeuwse brug welke net bij het vlakbij gelegen dorp nog te vinden is. ( Link )  Uit de tijd van de “Moren” is niet zo veel bekend. Wel is zeker dat de Alpujarras dank de vruchtbare grond diende als “graanschuur” voor het Moorse rijk van Granada en dat na de verovering van de christenen op de Moren hier nog lang verzet is gepleegd in de gehele Alpujarras welke uiteindelijk ertoe leidde dat alle Moorse bewoners zijn “vervangen” door mensen uit het Noorden van Spanje. ( Galicië ) 

Yegen is zo een dorpje waar er meer van zijn in Andalusië dat als je met je auto naar het dorp inrijdt je al snel het gevoel krijgt dat je met de auto er niet meer uit dank de smalle nauwe straatjes zoals vele typische dorpjes in het Zuiden van Spanje hebben. Dus misschien wel handig om het te voet te bezichtigen en het autorijden aan de bewoners over te laten ;-)

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant