Yunquera in de provincie Malaga

Yunquera in de provincie Malaga

Yunquera is een klein dorpje in de heuvels van de provincie Malaga

Omringd door natuurschoon ligt deze plek op een 681 meter boven zeeniveau wat natuurlijk mooie vergezichten geeft. Deze plek is waarschijnlijk al ontstaan in de Romeinse tijd toen de weg van Malaga naar Ronda hier voorbij kwam. 

Men spreekt van een nederzetting op deze plek genaamd Juncaria.

Behalve wat munten en scherven is van deze tijd niet veel meer te zien. Later kwamen natuurlijk ook hier de Moren welke zoals in zoveel plekken in Andalusië met hun kennis van landbouw zorgden voor een rijkdom in de regio. Er was ooit een kasteel maar dit is op een paar resten van muren in 1498 afgebroken.

Momenteel staat die plek het centrum van het dorp met de kerk welke gebouwd is in 1505  nadat in 1485 ook dit dorp werd veroverd door de Spaanse christelijke soldaten. Yunquera is een relax Spaans dorpje dat rustig is maar toch niet ver van de grote stad. Zeer zeker via hier van Malaga naar Ronda rijden is de rit en een stop hier waard.  Wat opvalt is op een hoog punt een wachttoren, die is niet uit de Moorse tijd maar werd gebouwd tussen 1808 en 1812 tijdens de onafhankelijkheidsoorlog met de Fransen welke in deze regio flink wat verzet ondervonden door de bevolking

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant