Zufre in de provincie Huelva

Zufre in de provincie Huelva

Zufre is een dorp gelegen in de provincie Huelva in Andalusië

Dit dorp ligt ver in de Spaanse binnenlanden ten Noorden van de stad Sevilla omgeven van bosrijke gebieden. Dit gebied was altijd al bewoond , alleen al een stuk of 40 hunebedden bevinden zich hier in de regio.

Men neemt aan dat de Romeinen de eerste waren die op de plek van het huidige Zufre een nederzetting stichten, in deze regio waren enkele mijnen die natuurlijk zeer gewild waren voor hun ijzer , lood en zilver. 

Zoals zo veel plekken in Andalusië zijn de resten die vooral nog bewaard zijn die van de Moorse tijd. De smalle straatjes om zo een natuurlijke schaduw te creëren in de hete zomers en resten van de muren van de burcht want Zufre lag strategisch perfect hoog boven op een rotspartij. Desondanks werd de burcht in 1246 veroverd door de christelijke legers. Hierna verzetten zich nog enkele jaren de resterende Moren tegen de onderdrukking wat uiteindelijk in 1291 leidde tot een her populatie van Zufre door christenen uit andere delen van Spanje. Toch zou dit dorp veel later weer gevechten zien, toen door de steeds weer terug kerende gevechten met Portugese legers welke poogden hun macht en gebied te vergroten.  Daarnaast was er de aardbeving van 1755 in Lissabon welke ook hier grote schade aanrichtte waardoor veel gebouwen vernietigd werden en moesten worden herbouwd.  Desondanks die aardbeving staat Zufre op de lijst van beschermde historisch erfgoed , de moeite waard dus ;-)

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant