10 tips voor een goede espresso

10 tips voor een goede espresso

 10 tips voor een goede espresso

Espresso zonder crema laag:

castel geencreme

- De koffie is te grof gemalen

- Te weinig koffie gebruikt

- De temperatuur van de machine is veel te hoog

- De messen van de maler zijn in slechte staat

- Het kopje is veel te warm

- Te oude koffie

espresso met een te lichte crema laag :

castel lichtecrema

- De koffie is te grof gemalen

- De temperatuur van de machine is veel te laag

- Het kopje is veel te koud

- De koffie is niet goed aangedrukt in de piston

espresso met zeer donkere crema met een witte vlek :

castel overextractie

- De koffie is te fijn gemalen

- De temperatuur van de machine is veel te hoog

- Verstopping van koffieresten

- Te veel koffie gebruikt

koffiegruis in het kopje :

castel koffiegruis

- De filter bakjes zijn in slechte staat

- De rubber afdichtingen zijn verouderd

- Bij het doseren van koffie bij de molen
zijn koffieresten meegenomen van de
bodemplaat

de goede espresso :

castel goedeespresso

-Zorg dat de temperatuur en druk goed is

-zorg de de kopjes warm zijn

-zorg voor de juiste maalgraad van de bonen

-bewaar niet de gemalen koffie te lang !

-laat de portafilter altijd in de group

-zorg voor een droge en schone portafilter

-zodra de koffie in de machine is wacht niet te lang.

-tap nooit koffie bij !

-zorg voor goed onderhoud aan de machines

-de espresso moet nooit wachten op de gebruiker,

maar andersom !!!

Ook interessant