Ambachtelijk bier in Andalusie

Ambachtelijk bier in Andalusie

We zijn al jaren op zoek naar goed Spaans bier dat ambachtelijk gemaakt word.

Daarbij horen dus niet de bekende merken zoals San Miguel , Cruz Campo, Mahou en anderen bij. We doelen dus op echt Ambachtelijke wijze gemaakt bier. Sinds 2012 constateren we een "boom" in het Craft beer wereldje in Spanje.

Overal duiken kleine brouwerijen op die proberen een mooi product te maken dat niets te maken heeft met het pilsener dat iedereen kent van Spanje. Maar bij navraag blijkt dat deze hele "boom" ontstaan is uit een paar liefhebbers die hun eigen bier is gaan maken en een steeds groter groeiende groep Spanjaarden die het Spaanse Pils beu zijn en de betere kwaliteit hebben ontdekt. Vervolgens blijkt dat na de financiële crisis van 2008 veel gemeentes subsidie geven op het starten van een microbrouwerij in een poging om de hoge werkeloosheid tegen te gaan. Gevolg is dat bijna elke gemeente een micro brouwerij heeft waar de een nog slechter bier brouwt dan de ander maar met als gevolg dat men met vallen en opstaan leert en verbetert. Het is dan zo ongeveer 2012 dat het echt een "voet aan de grond" begint te krijgen . Ondertussen heeft Spanje Craft bier brouwerijen welke op wereld niveau mee kunnen.

Hier zijn wij natuurlijk blij mee en hebben ondertussen al de nodige in Andalucia gebrouwen bieren geprobeerd.  De bieren verschillen van IPA tot gebrouwen met een overdaad aan kruiden of zelfs met Miel de caña ( rietsuikerstroop ). Dat smaken verschillen en niet iedereen elk bier lekker vind is duidelijk. 

Dit heeft weer tot gevolg dat er her en der Speciale bier cafés ontstaan die kwaliteits- bier uit niet alleen Spanje maar ook uit de rest van de wereld heeft.

Een verademing voor de speciaal bier liefhebber die in Spanje snakt naar een goed glas bier.

In onze webshop zijn er Spaanse Craft bieren te vinden : 

spaans craftbier

Ook interessant