Biologische Jam van Al Jaque

Biologische Jam van Al Jaque

Al Jaque is een kleine Coöperatie van drie vrouwen in een klein bergdorpje in de binnenlanden van Andalucia.

Ze maken hoofdzakelijk producten waarbij de ingrediënten afkomstig zijn van Biologische landbouwEen van die biologische producten is Jam. Ze zijn zelf zeer kritisch op het gebruik van de ingrediënten en letten er streng op dat de producten niet alleen van Biologische landbouw afkomstig zijn maar ook puur van smaak zijn. Zo gebruiken ze het minimale aan suikers die wettelijk vereist zijn om Jam te mogen heten.

Hoe gaat dit bij Al Jaque ? :

Per elke 100 gram jam heeft ongeveer 40 % suiker. Dit suikergehalte bestaat uit de eigen suiker en toegevoegde suiker. De toegevoegde suiker is rietsuiker ( biologische landbouw ). Gemiddeld heeft het fruit dat men gebruikt een 25 a 30 eigen suikergehalte en voegt men er dus 10 a 15 % aan toe.

Ook heeft de jam van Al Jaque nooit meer dan 1 % pectine. De Dames van Al Jaque zijn van mening dat pectine (natuurlijk geleermiddel ) zo weinig mogelijk thuis hoort in een jam. Sommig fruit is zo waterig dat men wel genoodzaakt is om een beetje te gebruiken. De smaak is minder naar mate men veel pectine gebruikt. Zoals vaak in de supermarkt jam 10 of meer % pectine zit. U proeft de echte pure smaak in de jam van AL Jaque.
.

Door het gebruik van weinig toegevoegde suiker en pectine is de Jam Van Al Jaque zeer puur van smaak maar ook gezond. Wel is de jam vrij vloeibaar, iets wat men niet verwacht. Hierdoor is hij wel breder inzetbaar in de keuken. Denk aan toevoeging bij Yoghurt of vlees gerechten ( jam met ui en sinas )

De jam van Al Jaque zijn te verkrijgen in onze webwinkel > Al Jaque Jam

Ook interessant