Biologische PX wijn

Biologische PX wijn van Bodegas Robles

De Biologische PX wijn van Bodegas Robles uit Andalucia is een wijn die al jaren prijzen wint op de Biologische wijnbeurzen waaronder de Biofach.

Een wijn die gemaakt is van de Pedro Ximinez druif.

De wijn heeft de volgende eigenschappen :

• Vol, krachtig en evenwichtig 

• Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen 

• Bijna stroopachtig van structuur 

• Zeer donker mahoniekleurig

robles wijn2

Bodegas Robles maakt deze wijn nog op de traditionele ambachtelijke wijze zoals men deze wijn al generaties lang maakt in het zuiden van Spanje.

 robles wijn

De druiven worden in de zon te drogen gelegd in de maanden Augustus en September. Elke dag worden ze vervolgens gedraaid om zeker te zijn dat ze mooi egaal gedroogd worden. Dit tot ze gedroogd zijn tot rozijn.
Na een dag of 7 a 8 worden verzameld en naar de bodega gebracht. na deze tijd is het vloeistofgehalte in de druif dusdanig verminderd dat het suikergehalte in de wijn meer dan 300 gram per liter bevat. 

In de bodega worden de gedroogde druiven gebroken zodat bij het persen makkelijker de mosto eenvoudiger te verkrijgen is.

Deze horizontale pers is een ambachtelijke oude pers waarmee men al generaties de rozijnen perst. Deze pers kan tot aan een druk van 100 Bar genereren.

Overigens bestaat de toren uit Capazos ( matten ) waar men de rozijnen met de hand oplegt en zo de toren laag voor laag opgebouwd.

robles wijn3

Biologische PX wijn van Bodegas Robles , een ambachtelijke wijn die al vele prijzen heeft gewonnen waaronder de meest prestigieuze Gouden medaille op de Biofach

Ook interessant