Bodega Robles Klimaatneutraal

Bodega Robles welke bij de D.O Montilla Moriles behoort is in 2011 de eerste en enige Spaanse Bodega die zijn Co 2 uitstoot heeft gemeten welke bij de productie van hun Biologische wijn vrijkomt.

Deze wordt gecompenseerd. Nog niet alle wijn is klimaatneutraal. Momenteel geldt dit voor de P.X , de Oloroso en de Amontillado.

Deze CO2 wordt berekend en gemeten door de Deense Organisatie Det Norske Veritas. Zij hebben hier al langer ervaring mee, iets wat in Spanje nog verder ontwikkeling moet worden aangezien dit een pionier project is in Spanje. Het project is ontstaan vanuit de Biologische organisatie in Andalucia om op de lange termijn alle Biologische Landbouw in Andalucia Klimaat Neutraal te hebben. 

Behalve Bodega Robles heeft men ook een Olijfolie en cherry tomaten producent in dit project opgenomen

Er bestaan wel diverse andere projecten en intenties her en der in Spanje, maar dit project is het eerste in Spanje dat in samenwerking met DE organisatie op dit gebied, de DNV uit Denemarken EN het ministerie van Landbouw zich volledig aan de geldende regels heeft gehouden en conform die regels nu bezig is om de gehele Bodega CO2 Neutraal te krijgen

Ook interessant