broodsticks in Andalucia

De Andalusische Brood variant - Picos de Pan

“picos” , “regañas” , “palillos” , “ colines” zijn de namen die men gebruikt voor de broodstengels die men in Andalucia overal tegenkomt bij tapas en ook andere gerechten. Deze worden steeds meer gemaakt met ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw.

Dit typisch Andalusisch product bestaan in een grote variatie aan vormen, lang, plat, rechthoek, rond etc. In heel Spanje zijn deze niet alleen in de horeca populair maar ook thuis in de Spaanse keuken gebruikt de Spanjaard deze dagelijks.

Omdat in Andalucia, Madrid en Baskenland deTapas en Pinxtos veel voorkomen is het dan ook vanzelfsprekend dat men hier de meeste picos consumeert van Spanje.

Deze broodvariatie is ontstaan doordat bakkers deeg restjes hadden en die in de oven bakten en verkochten. Elk dorp had zijn eigen variant, vorm of zelfs ingrediënten toegevoegd. Nu worden deze picos speciaal gemaakt en zijn dus niet meer afkomstig van restjes. Een van de meest belangrijke onderdelen van de Spaanse keuken op dit moment.

Original Andalucia heeft in haar winkel gekozen voor het merk Monti uit de provincie Cordoba. Reden hiervoor is dat zij een groot biologisch assortiment heeft van goede kwaliteit.

Ook interessant