Cortijo el Cura Biologische wijnboer

 Cortijo El Cura, Biologische Wijnbouw in Andalusië

De Bodega Cortijo El Cura bevindt zich 1000 meter boven zeespiegel tussen de Sierra Nevada en de Siera de Gador in Andalusië in de provincie Almeria. Ze bevindt zich op een zeer mooie plek binnenin het Spaanse natuurpark van de Sierra Nevada.

Wie zijn ze ?

Zij, zijn de familie Sánchez. Ze zijn deze bodega begonnen in 1998 met het doel de eerste biologische wijn producent te zijn van Almeria. Deze Biologische wijn producent is zeer goed dank het feit dat het een familiebedrijf is en allen zijn zeer gemotiveerd om de beste wijn te maken van hun provincie. Die wijn heeft niet alleen een hoge kwaliteit maar ook volledig Biologisch gemaakt.

De familie respecteert het milieu en werkt zoveel mogelijk op duurzame wijze. Ze besteden dan ook veel aandacht aan deze twee onderwerpen.

De productie is gelimiteerd, reden is dat men zich focust op kwaliteit en niet hoeveelheid. Ze gebruiken enkel alleen de druiven van hun eigen wijngaard, die in totaal 25 hectare groot is. Hun wijngaard wordt gecultiveerd volgens de regels van de Biologische controle instantie in Andalusië. Ze hebben in totaal 15 hectare met oudere wijnstokken waarvan 8 hectare meer dan 40 jaar oud.

Men cultiveert enkele lokale druiven uit hun regio zoals de Jaén Blanca, Jaén Negra and Bobal.

Tevens heeft men ook de Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Tempranillo.

Ook interessant