De Amandel straatverkoper in Malaga

De Amandel straatverkoper in Malaga

Als U door de straten van het Centrum Malaga loopt zult U diverse tafeltjes tegenkomen welke helemaal vol liggen met Amandelen waarvan enkele al mooi in een klein puntzakje rechtop staan.

Vaak heeft de persoon erbij een hoedje op en / of een doekje om de hals.

Zij bieden U heerlijke gebrande en gezouten amandelen te koop aan. Dit is een traditie die al enkele tientallen jaren bestaat. In Malaga zijn het er ongeveer 20 in totaal die U tegenkomt in de meest drukke straten van het centrum. Zij behoren tot het typische straatbeeld van Malaga. Ooit lang geleden ontstaan doordat men wegens een productieoverschot op deze wijze poogde het aan de man te brengen.

De crisis heeft er voor gezorgd dat deze traditie voort bestaat. Meerdere verkopers hebben hiervoor gekozen om zo nog voor de familie te kunnen zorgen. De oudste verkoper was in 2012 al 50 jaar bezig als zijnde straatverkoper van deze lekkernij.

Sommige van deze verkopers kopen de Amandelen al gebrand in maar ook zijn er enkele die de amandelen zelf branden volgens recept / methode gekregen van hun voorganger.

Er bestaat zelfs een film gemaakt op de laatste dag van een straatverkoper die dit zijn hele leven gedaan heeft. machtig om te zien wat deze meneer heeft gedaan. 7 dagen in de week dezelfde route.

 

Ook interessant