De hamburger van Setenil

De hamburger van Setenil

In Setenil de las bodegas hebben ze een 'eigen" hamburger genaamd La masita .

Deze masita kom je in de rest van Andalucia ook wel tegen op de lijst van tapas. Daar heet hij dan meestal Masita de Chorizo. Maar als U in Setenil bent volstaat het om "una de masita " te bestellen.

De Masita is een hamburger die men maakt van vers chorizo vlees en ook wel eens Salchichon. Het ziet uit als gehakt maar men hele andere typische smaken dank de kruiden die men deze regio gebruikt.

Men slaat de Chorizo massa ( gehakt van Chorizo ) plat en legt deze vervolgens op een broodje uit de grill komende .... klaar.. meer niet dus. Erg karig, maar de chorizo heeft een dusdanige kenmerkende smaak dat het warempel nog lekker is ook en na de eerste hap mis je ook niets.·

Het idee kwam van een lokale vlees producent, nadat men klaar was met de fabricage van chorizo worsten had men nog wat massa over en prepareerde die als een hamburger. De smaak beviel zo dat per direct enkele bars in het dorp hem opvoerde als tapa in hun bar. Vanuit Setenil is deze tapa verder verspreid door de regio en kom je hem op vele plekken in andalucia tegen op de tapas lijst. ·Dus bij een volgende bezoek aan een bar in Andalucia bestel maar eens een Masita de Chorizo

Ook interessant