Eigenlijk heel makkelijk. De Chinese is vrij klein en boller met een donker puntje op het uiteinde. De Spaanse is langwerpig en heeft dat donkere puntje niet.

Nu is dat enkel het uiterlijk. Innerlijk is er ook verschil. De Spaanse versie heeft veel meer proteïne en minder vet dan de Chinese versie en ook trouwens al die anderen.

Bij de Spaanse is dat 33,60 % terwijl de Chinese en de anderen 15,85 % bevatten. Het vet gehalte is bij de Spaanse 49,27 % terwijl de anderen 66,16 % hebben. Kleur van de Spaanse is meer Ivoor terwijl de anderen crème kleur hebben.

Qua smaak is er ook verschil te proeven, de Spaanse zijn veel smaakvoller dan de Chinese maar dat kunnen we we zeggen, beter zelf proeven :-)

 

Voedingswaarde per 100 gram : 

Energie (Kcal/KJ)

706 kcal / 2955 KJ

Vet (g) 49.27 g

waarvan verzadigde vetten (g) 0 g

Koolhydraten (g) 3.90 g

waarvan suikers (g) 0 g

Proteïne (g) 33,6 g

Zout (g) 0.001 g