Er wordt veel gearomatiseerde olijfolie verkocht, maar waarom kopen als je deze olijfolie ook makkelijk zelf thuis kunt maken ?.
Het enige dat men nodig heeft is een goede olijfolie en de juiste ingrediënten.
Laat het minimaal een week staan en je kunt al genieten van de heerlijkste variaties van deze Olijfolie met een smaakje.
Het is vervolgens enkele maanden houdbaar.
De meest gangbare recepten zijn :
Olijfolie met peper en kruiden :
Speciaal gebruikt voor rijst, salade en vlees.
Bereiding :
1 soeplepel peper bolletjes ( zwart,wit,groen en roze ), rozemarijn en 1 blaadje Laurier voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin Extra.
Olijfolie met witte truffel :
Speciaal voor salades, pasta en of puur met brood.
Bereiding :
½ witte truffel voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin extra
Olijfolie met tomaat en Aubergine :
Speciaal voor pasta en salades
Bereiding :
4 gedroogde tomaatjes, 1 stukje aubergine, 3 stukjes Courgette, 1 snee rode paprika, 1 takje verse oregano voor elke ¾ liter Olijfolie virgin extra.
Olijfolie met groenten. :
Speciaal voor pasta , rijst , groenten en vis
Bereiding :
2 groene asperges, 5 teentjes knoflook, 1 dun schijfje citroen, 1 takje verse basilicum voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin extra
Olijfolie met guindilla en laurier
Speciaal voor pizza
Bereiding :
8 guindillas ( Spaanse pepers )en 2 blaadjes laurier voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin Extra
Olijfolie met kaneel en gember
Speciaal voor rauwe vis
Bereiding :
1 takje kaneel en 6 stukjes gember voor elke ¾ liter Olijfolie virgin extra