Gearomatiseerde Olijfolie

Gearomatiseerde Olijfolie

Er wordt veel gearomatiseerde olijfolie verkocht, maar waarom kopen als je deze olijfolie ook makkelijk zelf thuis kunt maken ?.

Het enige dat men nodig heeft is een goede olijfolie en de juiste ingrediënten.

Laat het minimaal een week staan en je kunt al genieten van de heerlijkste variaties van deze Olijfolie met een smaakje.

Het is vervolgens enkele maanden houdbaar.

De meest gangbare recepten zijn :

Olijfolie met peper en kruiden :

Speciaal gebruikt voor rijst, salade en vlees.

Bereiding :

1 soeplepel peper bolletjes ( zwart,wit,groen en roze ), rozemarijn en 1 blaadje Laurier voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin Extra.

Olijfolie met witte truffel :

Speciaal voor salades, pasta en of puur met brood.

Bereiding :

½ witte truffel voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin extra

Olijfolie met tomaat en Aubergine :

Speciaal voor pasta en salades

Bereiding :

4 gedroogde tomaatjes, 1 stukje aubergine, 3 stukjes Courgette, 1 snee rode paprika, 1 takje verse oregano voor elke ¾ liter Olijfolie virgin extra.

Olijfolie met groenten. :

Speciaal voor pasta , rijst , groenten en vis

Bereiding :

2 groene asperges, 5 teentjes knoflook, 1 dun schijfje citroen, 1 takje verse basilicum voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin extra

Olijfolie met guindilla en laurier

Speciaal voor pizza

Bereiding :

8 guindillas ( Spaanse pepers )en 2 blaadjes laurier voor elke ¾ liter Olijfolie Virgin Extra

Olijfolie met kaneel en gember

Speciaal voor rauwe vis

Bereiding :

1 takje kaneel en 6 stukjes gember voor elke ¾ liter Olijfolie virgin extra

Ook interessant