Houdbaarheidsdatum in Spanje

Houdbaarheidsdatums op Spaanse producten

In Spanje gebruikt men verschillende benamingen voor het aangeven van de Houdbaarheidsdatum van een Spaans product

Men gebruikt een systeem dat deels overeenkomt met de in Nederland en België bekende methode maar er bestaan ook andere versies.

We pogen met dit artikel meer duidelijkheid te geven over de datums die voorkomen op de producten die op onze delicatessen staan.

Consumir preferentemente antes del fin de – Dit mag gezien worden als de tenminste houdbaar tot, Letterlijk staat er , te consumeren bij voorkeur voor het einde van …. Met andere woorden , het product is MINIMAAL goed tot de datum op de verpakking. Soms komt deze ook voor in afgekorte vorm ( Consumir pref. antes del fin de of ook Consumir preferentemente )

Lote y Caducidad : Dit betekent letterlijk partij / batch en verloopdatum. Dit mag gezien worden ook als een tenminste houdbaar tot datum. Met andere woorden , minstens goed tot aan de datum

Fecha Envasado y Lote :  Dit betekent letterlijk datum van afvullen / verpakken en nummer van de partij / batch. Weet U eigenlijk niets betreft houdbaarheid. Elders op het etiket staat dan ook de tekst Consumir preferentemente antes de un Año ( of dos ) . Betekenis  : te consumeren bij voorkeur voor het einde van een jaar na datum van afvullen / verpakken  , een jaar = un año , twee jaar = dos años , maand = mes

Ook interessant