Membrillo en kweepeer

Membrillo met kweepeer

Membrillo is een fruitsoort die zijn origine heeft in de Kaspische zee.

De naam ontleent hij aan de stad Cydon welke zich in Griekenland bevind. Echter in de tijd van Babylon bestond dit fruit al. Voor de grieken was dit het symbool van vruchtbaarheid en de liefde.

Zijn Latijnse naam is : Cydonia obloga Mill. = Cydonia vulgaris Pers

Momenteel wordt deze vrucht niet alleen in Andalucia gekweekt, maar ook in Armenië, de Kaukasus, Irak, Sirie, Argentinië, Griekenland, Balkanlanden als ook in andere Spaanse regio's zoals Levantina, Extremadura en Murcia.

 

De vrucht kan men niet eten zonder dat deze verwerkt is. Dit omdat de membrillo bitter en zuur van smaak is. Men maakt er gelei, jam, geneeskrachtige siroop en carne van membrillo van. In Andalusië is deze vrucht een zeer geliefd fruit en komt men deze heel vaak tegen

Het lekkerste is als men de membrillo samen eet met zuidvruchten, koekjes of verse kaas.

Producten met kweepeer / Membrillo in de Spaanse Winkel : 

kweepeer jam

 

kweepeer gelei

Ook interessant