ñora pepers uit Spanje

ñora pepers uit Spanje

De ñora peper is een kleine ronde rode peper die zoet van smaak is.


Men gebruikt deze veel in de Spaanse keuken in de gedroogde versie. Hij wordt dan eerst in de Spaanse zon gedroogd.

Capsicum annuum familie. Dit is de gehele familie waar ook de ons bekende paprika onder behoord.

Deze peper is afkomstig uit Zuid Amerika en werd in Spanje geïntroduceerd door Columbus nadat hij terugkwam van zijn reis naar het onbekende Amerika ( 1493 ). Hij gaf ze aan de kloosterlingen van het klooster van Yuste die ze weer op hun beurt verder gaven aan het klooster van La ñora in Murcia.

Gerookte zoete paprikapoeder ( Pimentón ), wordt gemaakt in Spanje van gerookte, gemalen ñora pepers en vaak aangeduid als gewoon gerookt paprikapoeder. Het bestaat echter in verschillende variaties van zoet en mild (dulce) bitterzoete medium heet (Agridulce) en pikant (picante). Die laatste twee worden gemaakt van een andere peper.

Deze paprika is niet te vergelijken met het neutrale paprikapoeder die je krijgt bij de plaatselijke supermarkt.

Het is meer een neef van de traditionele Hongaarse paprika. Wat deze paprikapoeder zo anders maakt is de diepe rokerige smaak.

Dit kostbare Spaanse poeder is onmisbaar voor de Spaanse chorizo worst, varkensvlees gerechten en een aantal garnalen gerechten en tapas. Het voegt de absoluut perfecte smaak van authenticiteit toe aan de Spaanse paella. Geen enkel ander ingrediënt heeft zo een impact op de authentieke Spaanse keuken

De beste Pimentón is gemaakt, zoals het is al vier generaties door de familie Hernandez.

Deze ñoras zijn te vinden in de Spaanse Winkel : 

noras

Ook interessant