Spaanse Biologische Honing

Als je Spaanse honing wil eten, neem dan de Spaanse biologische honing.

Deze Biologische / Ecologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet-biologische landbouw of snelwegen voorkomen. De bijen nemen de nectar uit natuurgebieden en van niet-genetisch gemanipuleerde planten.

De bijen overwinteren op een natuurlijke wijze, dat betekent dat ze NIET bijgevoerd worden met water waar geraffineerde suiker is aan toegevoegd, maar op eigen honing. De biologische Spaanse honing is veel uitgesprokener van smaak omdat de biologisch gehouden bijen dus niet zijn bijgevoerd met suikerwater en de honing koud verwerkt wordt. Dit laatste betekent dat men de honing NIET verwarmd gedurende het verwerkingsproces. Men laat de zwaartekracht haar werk doen bij het filteren.

De grote merken verwarmen de honing om hem zo vloeibaarder te krijgen en gebruiken pompen om hem door de filters te drukken. Hierdoor verliest de “supermarkt” honing meerdere eigenschappen. Vandaar dat de aller-lekkerste honing direct van de biologische imker afkomstig is.

Onze Spaanse honing is afkomstig van een biologische imker die voldoet aan alle regels om dan ook het streng gecontroleerde eco label ( CAAE )uit Spanje te mogen dragen.

In Andalucia bestonden in 2012 maar liefst 21.400 Biologische gehouden Bijen kolonies. Van dit aantal stond een 84% in de provincie's Cadiz, Granada, Huelva en Malaga.

Ook interessant