Soms krijgen we te horen dat onze Biologische Spaanse honing versuikerd.
En JA dat gebeurd ook vroeg of laat. Alle kwaliteits- honing doet dat. Afhankelijk van de soort honing gaat het bij de ene sneller dan bij de andere soort. Heeft deels te maken met de hoeveelheid druivensuiker in de honing.
Waarom doet de "supermarkt" honing dat dan niet ?? . Die is gezuiverd en verhit tot soms wel 80 graden. hierdoor zitten er nog maar weinig eigenschappen in de honing. En Ja die versuikerd dus niet.... Met andere woorden, als de honing dat dus wel doet heb je goede gezonde honing.
Er bestaat een trucje om die honing weer vloeibaar te krijgen. Verwarm de honing middels au bain marie tot max 40 graden Celsius en hij is weer vloeibaar EN de goede eigenschappen ( enzymen, aroma ) van de honing zijn bewaard gebleven. Verwarm hem NOOIT boven de 45 graden want dan verliest de honing de goede eigenschappen.
Dus verwarm hem NOOIT in de Magnetron !!!!!