Kasteel van Gaucin

De ruïne van het kasteel van de adelaar in Gaucin

De ruïne van het kasteel van de adelaar in Gaucin

In Gaucin een pittoresk dorpje in het zuiden van Andalusië ligt een ruïne die ooit een machtige burcht was. Op deze plek hadden de Romeinen al een versterkte burcht gebouwd. Persoonlijk denken wij dat de machtig mooie vergezichten er een invloed op hadden dat men deze plek koos. Op een mooie heldere dag kan men zelfs de heuvel van Gibraltar zien.

In ieder geval vonden latere culturen het een goed idee van de Romeinen om op deze plek een vesting te bouwen en door de eeuwen heen werd deze plek dan ook steeds verder uitgebreid en versterkt.

De huidige ruïne is dan ook niet van een enkel kasteel maar van meerdere constructies de elkaar door de jaren heen hebben aangevuld.

Op een uitstekende heuvel rug op 688 meter boven zeespiegel heeft men een mooi zicht op de omgeving. De huidige structuur omvat 2 delen, hiervan was de buitenste ring bedoeld voor de mensen van de regio om bescherming te zoeken als men weer eens werd overvallen door bandieten in de regio, en de binnenste ring waar de leiding van het kasteel verbleef.

Ook bevind zich een kleine kerk in de ruïne, hier gebouwd in de 17 e eeuw op de plek waar zoals zo vaak eerder een moskee stond.

Zo is de huidige ruïne een combinatie van bouwsel van ongeveer de 10e tot en met de 17e eeuw. Zoals te zien op de foto's is er niet zo heel veel meer over maar toch vinden wij het een bezoek waard al was het maar voor het adembenemende uitzicht dat men vanaf hier heeft.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant