De Ruïne van Teba

De Ruïne van Teba

Op een ongeveer 65  km van Malaga landinwaarts ligt een klein dorpje dat Teba heet.


Daar liggen de resten van een ooit machtige burcht genaamd Castillo de la Estrella. In totaal beslaat het een 25.000 m2.

In deze regio is al bewoning sinds de prehistorie maar de grootste groei kwam na de Romeinen toen de Moren er dit machtige kasteel bouwden bovenop een heuvel vanwaar men natuurlijk een perfecte uitkijk had. In 1330 was dit sprookje weer voorbij toen de christenen onder leiding van Alfonso de XI het veroverden. Een gevecht waarbij in totaal een dikke 8000 soldaten vochten. Het kasteel is zelfs in de Spaanse burgeroorlog nog toneel geweest van een flinke veldslag.

Momenteel is het slechts een Ruïne waar wel nog steeds machtig mooie uitzichten te zien zijn.  Er zijn net voor de crisis pogingen gedaan om e.e.a te restaureren maar veel geld is nooit aangekomen op het kasteel..... en zelfs zijn er vele stenen verdwenen van datgene wat nog stond want dat waren mooie stenen voor in de huizen in het dorp.... aldus de aanwezige herder waar we een keer mee spraken. Maar dat laatste gebeurde vroeger overal.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant