De Stieren gevecht arena van Ronda

De Stieren gevecht arena van Ronda

Deze arena wordt gezien als de eerste arena ter wereld speciaal gebouwd met als doel stierengevechten.


Tevens wordt deze gezien als een van de meest pittoreske arena's ter wereld.

Het eerste gevecht vond plaats in 1785 en de matadors waren de uit Ronda afkomstige Pedro Romero en de uit Sevilla afkomstige Pepe Hillo. De Arena is gebouwd van zandsteen en rond de cirkel met een diameter van 66 meter bevinden zich Toscaanse zuilen die de arena zijn typische uitstraling geven. Uniek aan deze arena is het feit dat de koninklijke loge en de ingang voor de stieren aan dezelfde zijde zijn.  De Arena is tevens de enigste met een stenen omheining.

Deze arena werd gebouwd door de huidige eigenaar de “Real Cuerpo de la Maestranza de Caballería de Ronda”. Deze organisatie vindt zijn oorsprong aan het einde van de 15e eeuw. Koning Filips II gaf in 1571 de oude broederschappen de opdracht te veranderen in Real Maestranzas.

In Ronda was men de eerste en men legaliseerde de Real Maestranza in 1572, wat het de eerste en oudste van Spanje maakt.

stieren arena ronda andalusie

De arena biedt plaats aan 5000 personen. Er worden momenteel nog maar zeer weinig gevechten gehouden in deze oude arena. Jaarlijks in de eerste week van september tijdens de grote kermis week zijn er enkele gevechten. Men noemt deze de Corrida Goyesca. Dit is een stierengevecht waar de stierenvechters in traditionele kleding is gekleed uit de tijd van Goya ( 18e eeuw ). Dit zijn dan ook twee dagen dat de arena maanden van te voren binnen enkele minuten helemaal is uitverkocht.

Doordat dit zo een speciale plek is komt het dan ook voor dat er vele beroemdheden zijn als ook adel tot aan de koning toe.

 De arena zelf is het hele jaar te bezichtigen. Tevens kunt U dan het wapen museum, de stierengevecht museum en een collectie paarden harnassen bezichtigen die zich in de gewelven van de arena bevinden

Openingstijden :

november – februari van 10:00 tot 18:00

april – september van 10:00 tot 20:00

maart en oktober van 10:00 tot 19:00

Adres :  Virgin de la Paz 15 , 29400  Ronda

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant