De synagoge van Cordoba stad

De synagoge van Cordoba stad

In het oude centrum van Cordoba stad bevind zich een hele oude synagoge

Deze synagoge werd gebouwd in 1314 en 1315 ! en is daarmee uniek in Andalusië.

Deze synagoge bestaat uit meerdere ruimtes, een welk voor het gebed was en een ander die voor studie was bedoeld. Echter toen de christelijke koningen Cordoba veroverden was het niet alleen gedaan met de kaliefen maar ook met de joden. Ook zij werden verbannen en daarmee was de synagoge nutteloos, dus werden er allerlei andere toepassingen voor bedacht.  Onder andere een hospitaal, een school en onderdeel van een klooster. Door de eeuwen heen werd er dan ook het een en ander aan geschilderd en zo was het dat de oude versierselen van de synagoge onder een laag klei en verf kwam te zitten. 

Het was pas in 1884 toen men nadat enkele delen zichtbaar werden omdat door ouderdom het een en ander was los gevallen dat iemand de inscripties nader bestudeerde en de ware herkomst ontdekte. Het was dan ook al 1 jaar later dat de synagoge tot nationaal monument werd verklaard.

Het is niet een heel groot gebouw maar toch is het de moeite waard om hier een bezoekje te brengen. entree is gratis dus reden te meer om te gaan kijken. Gesloten op mandag , de rest van de week open van 09:00 tot 20:00 uur en op zon en feestdagen van 09:00 tot 15:00 uur.

Ligging in calle Judios op nr 20

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant