De vesting van Niebla

De vesting van Niebla

Niebla is een dorp dat momenteel zo een 4000 inwoners telt. Het bevindt zich in de provincie Huelva op een 45 minuten rijden vanaf Sevilla via de snelweg A 49.
Zodra je van de snelweg afgaat ontdek je dat er veel landbouw is. Bij het naderen van Niebla zie je een gigantische kasteel muren bijna zover als je kunt kijken.

In de historie was niebla al bewoond sinds 3000 jaar geleden toen er veel zilver in de regio was gevonden en de Feniciërs zich hier al vestigden. De inwoners waren zeer rijk, getuige van het feit dat tussen de 8e en 6e eeuw voor Christus men begon om muren om het dorp te bouwen.

Hoewel het zilver langzaam begon op te raken wist de stad toch een rijkdom te genereren door de landbouw en in de Romeinse tijd werd het Ilipla genoemd. Het was een belangrijk en machtig centrum in het achterland van de befaamde Romeinse stad Betica ( sevilla )

De Moren kwamen in 711 aan het vaste land en in 713 kwam Niebla onder Moorse controle, zij waren het die de basis voor de huidige vestings-muren in de loop van de eeuwen erna aanlegden. Nadat het in 1262 weer was veroverd door de christenen werd de burcht nog meer versterkt.

Niebla loont de moeite om even te bezoeken. Of op doorreis om even te stoppen voor een bezichtiging en een kop koffie of als dagtochtje vanuit de kust.

niebla

Het is wel vreemd, je komt in Niebla en ziet die gigantische muren, maar zodra je binnen komt staat er bijna helemaal niks meer uit de oude tijd. Achter de muren staat het centrale kasteel dat te bezichtigen is. De ingang is een beetje moeilijk te vinden maar eenmaal binnen krijg je een goede indruk van de macht van deze burcht in vroege jaren.

Je krijgt een kaart mee met punten die te bezichtigen zijn. Tijdens ons bezoek in 2013 werd ons wel nog verteld dat sommige delen wegens veiligheid acuut waren afgesloten..... gaf gelijk een goed gevoel bij het binnen gaan......

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant