El Coto de las Canteras

El Coto de las Canteras

Vlakbij de Spaanse stad Osuna in de provincie Sevilla bevindt zich een oude steengroeve.

Zijn geschiedenis gaat terug tot de tijd van de Turdetani ( 500 V Chr ) maar dankt zijn "bekendheid" vooral aan de Romeinse stad Urso. Deze stad lag vlak langs de weg, welke liep van het huidige Sevilla naar het huidige Antequera. De berg bij Osuna bestaat uit een kalksteen genaamd Calcareniet.

Deze kalksteen was ideaal voor de bouw. Dankzij deze steengroeve werd Urso een bekende plek binnen het Romeinse rijk en werd deze zelfs genoemd door de grote Plinius de Oudere ,Strabo ,Diodoros van Sicilië en anderen uit die tijd. Door de nabijheid van de "snelweg" werden de stenen overal gebruikt.

De mijnbouw hier heeft plaatsgevonden van 500 voor Christus (Turdetani tijdperk ) tot in de jaren 50 van de vorige eeuw .

Heden ten dage is het meer een gebied voor de bewonderaars om te ontspannen en toerisme . Het bezoek van deze steengroeve door de vele toeristen in Osuna is het gevolg van de filmopnames van the Games of Thrones. Men noemt deze steengroeve ook wel eens het Petra van Andalucía maar degene die het echte Petra bezocht heeft en dan hierheen komt, zal toch wel wat twijfels hebben over deze naam ;-) . Nu is dit best interessant om te zien maar de historie liefhebbers zullen een dubbel gevoel hebben aangezien beelden buiten en binnen van recentere datums zijn , 20 jaar oud en de suggestie geven alsof ze hier al duizenden jaren staan... Binnen in de groeve heeft men gebruik gemaakt van de immense ruimte door deze te gebruiken als feestzaal voor bruiloften en partijen en concertzaal. Entree in 2022 is € 3,- Wij persoonlijk vonden het mooi om te zien maar hadden dus dat dubbele gevoel . Maar op deze site ziet U meer voorbeelden dat we zo "gek zijn" om een berg te beklimmen om een hoopje stenen te bewonderen van wat ooit een ruïne was ;-) Alles is relatief, oordeel zelf en laat het ons gerust weten in de comments

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant