het fort van Guardias Viejas

het fort van Guardias Viejas

Het fort van Guardias Viejas was ter bescherming van de kust van Andalusië.

Zoals meer van deze forten maakte ook dit fort deel uit van een hele verdedigingslinie langs deze zijde van de Spaanse kust waar men rond 1750 veel last had van Engelse en Hollandse piraten.

Leuk detail is dat veeeeel later het plein voor het fort werd genoemd naar een Nederlander , Wim Kuipers. Overigens was dit om hem te eren voor het vele werk dat hij gedaan heeft voor het behoud en promotie van dit deel van Spanje.  Het fort trouwens werd door de Engelse soldaten gedurende de Spaanse onafhankelijks oorlog vernield om te voorkomen dat de Franse troepen hier zich gingen huisvesten. Dit mocht niet baten want deze Fransen herbouwden het fort weer in 1817.

Het fort is te bezichtigen en best de moeite waard.  Entree is gratis. de tijden zijn niet helemaal duidelijk. ook al staat op de website van VVV el ejido dat het open is in september en oktober zijn wij er zelf in Augustus geweest..... Tijden ( officiële zijn : dinsdag tot en met vrijdag van 17:30 tot 20:00 en Zaterdag en Zondag  van 11:00 tot 20:00, maar zoals gezegd, wij zijn er om 12 uur geweest ..... 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant