Het klooster van La Rabida

Het klooster La Rabida

Het klooster van La Rabida

Dit klooster ligt in de provincie Huelva in het zuiden van Andalusië bij het dorp Palos de la Frontera. ( +/- 13 kilometer van Huelva Stad )

Het klooster werd opgericht door een Franciscaner in 1261 op een plek waar eerst een Moorse wachttoren stond. De plek ligt strategisch goed op een heuvel met zicht op de rivier Tinto vanwaar de schepen richting grote oceaan voeren.

Het klooster is relatief onbekend in de rest van de wereld maar hier is grote geschiedenis geschreven.. Op deze plek heeft namelijk Christopher Columbus 2 jaar gewoond toen hij wachtte op goedkeuring van koningin Isabella om op zoek te gaan naar de alternatieve route naar India. De eerste keer dat hij deze onderneming deed en waarbij hij Amerika ontdekte.

Nadat koningin Isabella hem geweigerd had financieel te steunen nam hij Columbus intrek in het klooster alwaar na interventie van de Abt van dit klooster bij de koningin , zij hem toch de benodigde middelen toezegde om de tocht overzee te kunnen betalen. De rest is geschiedenis.

Momenteel is het klooster een museum dat echt de moeite waard is om te bezoeken.

Er is veel historisch materiaal te vinden van de tochten van Columbus. De entree is laag en men krijgt een audio gids mee waar men op het gemak het hele klooster zelf kan bezoeken.

Entree is 3,60 euro. ( dit is al wat oudere info, mocht dit verandert zijn laat het ons weten aub ) 

Adres: Diseminado De la Rábida, 21810 Palos de la Frontera, Huelva

Openingstijden:

Maandag Gesloten

Dinsdag / Zondag 10:00-13:00 en 16:00-18:15

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant