Het Romeins theater van Malaga

Het Romeins theater van Malaga

Het Romeins theater van Malaga

De stad Malaga zijn historie gaat ver terug en net zoals vele steden in Andalusië waren ook in Malaga de Romeinen aanwezig.

Zij zagen de Stad Malaga als een belangrijke strategische plek , de plek waar de stad ligt was perfect voor aan en afvoer van troepen en goederen via de zee.

Zoals vele Romeinse steden had ook Malaga een theater. Dit theater is gebouwd in de 1e eeuw na Christus in de tijd van Emperator Augustus en gebruikt tot de 3e eeuw. Daarna verdwijnt het theater uit de “papieren”om pas veel later weer op te duiken.

In 1951 werd het herontdekt toen men werkzaamheden deed aan de tuin van het gebouw dat er toen bovenop stond genaamd la casa de cultura, toenmalig stadsarchief en bibliotheek.. Men begon met de opgraving van dit theater en in 1988 besloot men om het stadsarchief dat er op stond af te breken om zo het theater meer bloot te kunnen leggen.

Voor 1951 bleek later dat het al eerder was benoemd echter nooit duidelijk vermeld. Men sprak namelijk voor 1951 over die plek als la mina magica, oftewel de magische mijn...... Dit omdat men daar stenen vond die perfect van vorm waren en geen verdere bewerking nodig hadden..... Na 1951 begreep men waarom.....

 romeins theater malaga

Vandaar ook dat vandaag de dag flinke delen van het theater bestaat uit nieuw gebouwde delen om zo beter een idee te geven van hoe het uitzag in de 1e eeuw.

Theater is te vinden in hartje stad aan de voet van het alcazaba en heeft Gratis entree :-)

Bezoek uren Woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00

Dinsdag van 10.00 tot 18.00 uur

Zondagen en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur

Maandag gesloten

GPS coördinaten 36°43′16.3″ N 4°25′0.7″O

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant