Medina azahara de paleisstad

Medina azahara de paleisstad

Medina Azahara de paleisstad die zich zo’n 8 km buiten Córdoba bevindt


Deze stad  ( madinat al Zahra ) werd in 936 gebouwd in opdracht van Abdalrahman III om hier een nieuwe hoofdstad van het kalifaat Cordoba te creëren en zijn macht te tonen naar andere kalifaten.

Daarnaast bestaat een populaire versie waarin men zegt dat hij deze stad ook heeft laten bouwen voor zijn favoriete vrouw genaamd Azahara. Enfin hoe dan ook , de stad was een uithangbord, er werd op niets gespaard en de beste materialen werden van heinde en ver ingevoerd.  Deze stad was de rijkste en politiek gezien belangrijkste plek binnen het gehele moslim rijk ter wereld. De tuinen alleen al waren op dat moment de allergrootste binnen het Al Andalus rijk .  Abdalrahman trouwens was afkomstig van de Omajjaden dynastie afkomstig van het Kalifaat van Damascus.  De kalief Abd al-Rahman III was een grote voorstander van de cultuur en een bekwaam politicus die zijn gebied in de meest welvarende regio van het gehele westen wist om te vormen. Enkel nog te vergelijken met Baghdad en Byzantium.

Echter heeft dit alles niet lang mogen duren. in 1010 werd de stad alweer verlaten en vernietigd. Dit door de vele interne strijden die men voerde leidde ertoe dat deze stad net een jaar of 75 maar gebruikt is. Dit alles maakt deze plek nog meer bijzonder want wetens dat men pas ongeveer 15 % van alles heeft opgegraven doet realiseren zodra men er loopt hoe gigantisch veel werk men hier verzet heeft op die korte tijd.  Na de vernietiging van de paleis stad diende ze zoals vaak gebeurd als steengroeve voor vele gebouwen van het huidige Cordoba maar ook van andere gebouwen binnen de moslim wereld. Er zijn rijk versierde onderdelen teruggevonden in moskee's in her en der in de huidige moslim landen. 

De eerste officiële opgravingen zijn pas begonnen in 1911 en in 1923 is de stad tot nationaal monument verklaard. Reden genoeg om deze oude stads ruïne te bezoeken. In het Archeologisch Museum van Cordoba zijn er heel wat archeologische vondsten te bezichtigen.

Medina Azahara is te bereiken met eigen vervoer door de A 431 te nemen waarna U na 8 kilometer al aankomt bij het open lucht museum. Er is een grote parkeerplaats vlakbij het museum ( gratis parkeren ) U moet het museum ingaan alwaar aan de ingang men U vraagt waar U vandaan komt.

Is dit binnen de EU krijgt U GRATIS een entree kaartje. Dan kunt U ervoor kiezen om het museum te bezoeken of naar de opgravingssite te gaan. Die laatste ligt op een kilometer of 2 verder. U kunt er te voet naar toe of met een bus welke elke 20 minuten vertrekt vanaf de parkeerplaats van het museum. Hier betaald U 2,50 euro per persoon en 1,50 voor ouderen en kinderen. Allebeide voor retour. 

Bij aankomst van de site dient U de kaartjes die U in het museum heeft gekregen te laten zien.. Dus eerst naar het museum en dan pas naar site zelf anders kunt U terug....

Met openbaar vervoer is het te bereiken door om een uur of 11 in de ochtend op te stappen op de bus bij of la Avenida del Alcázar of el Paseo de la Victoria waarna de bus U brengt naar het museum. 

Openingstijden :

Januari tot 31 Maart

Maandag gesloten

Dinsdag t/m Zaterdag van 09:00 - 18:00   /  Zondagen en feestdagen van 09:00 - 15:00

April tot 30 Juni

Maandag gesloten

Dinsdag t/m Zaterdag van 09:00 - 21:00   /  Zondagen en feestdagen van 09:00 - 15:00

1 Juli t/m 15 september

Maandag gesloten

Dinsdag t/m Zaterdag van 9:00 - 15:00

Zon en Feestdagen 9:00 tot 15:00

16 September t/m 31 December

Maandag gesloten

Dinsdag t/m Zaterdag van 9:00 - 18:00

Zon en Feestdagen 9:00 tot 15:00

 Up to date informatie over de tijden http://www.medinaazahara.org/en/visiting-hours.html

Inwoners van de Europese Unie hebben op vertoon van het paspoort GRATIS entree...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant