Arroz con Pollo

Arroz con Pollo

Arroz con Pollo is een variant op de Paella....  en heerlijk dat die is.... 

En het mooiste is dat dit recept snel gemaakt is en je er niet enkel wat lekkers op tafel zet maar ook iedereen eens iets anders voorzet dan men normaal bij een etentje krijgt 

Ingrediënten voor 3 personen : 

 500 gram in blokjes gesneden kip

1 ui

1 rode paprika

4 groene asperges

3 teentjes knoflook

1 winterpeen

olijfolie virgin extra, zout en peper

2 koppen "paella" rijst ( +/- 200 gram ) 

3 blokjes kippenbouillon

Manzanilla wijn

Bereiding :

Zet 2 liter water op het vuur en doe daar de 3 blokjes kippenbouillon in en breng het geheel aan de kook.

Laat het dan vervolgens een minuut of 10 koken in de tussentijd dat de rest word gemaakt. Neem een lage pan, rand van maximaal 3 centimeter hoog en snij de knoflook fijn en fruit deze in olijfolie virgin extra om er vervolgens de in blokjes gesneden kip bij te doen en te bakken tot alles mooi is "dichtgeschroeid".

Neem vervolgens de kip uit de pan en leg even apart. Doe dan de kleine stukjes gesneden ui en paprika en de winterpeen in de pan ( met eventueel wat extra olijfolie )  en zodra het mengsel van ui, paprika en winterpeen zachter begint worden voeg er de in stukjes gesneden asperges aan toe als ook de eerder bereide stukjes kip. Verwarm ondertussen de oven op tot 180 graden.  Voeg vervolgens de resterende vloeistof van de bouillon en een groot glas manzanilla wijn aan de pan en dan de rijst erbij, even kort goed door elkaar mengen en 5 minuten laten koken.

Na dus ongeveer 5 minuten zet het geheel in de oven en laat het daar staan tot de vloeistoof volledig weg is EN de rijst zacht is.... Met andere woorden... gewoon water bijvoegen tot de rijst zacht is en de inhoud van de pan redelijk droog is.... Neem de pan uit de oven en :  eet smakelijk !! 

 

Gebruikte producten uit de webshop : 

spaanse olijfolie virgin extra

 

Spaanse wijn la guita manzanilla

 

biologische paella rijst

 

Ook interessant