Gevuld gehaktbrood, een heerlijk recept uit Spanje dat weer net een beetje anders is
Ingrediënten voor een cake vorm te vullen
1 kilo gehakt, gemengd of runder naar keuze
1 ui
1 teen knoflook
2 eieren
Basilicum
Peper en Zout
2 eetlepels tomatensaus
1/4 pot geroosterde paprika
50 gram serrano ham
50 gram geraspte manchego kaas
50 gram paneermeel
olijfolie virgin extra
Bereiding :
Snij de ui , knoflook in kleine stukjes om vervolgens dit in een pan met olijfolie zolang te bakken tot de ui een goudgelige kleur heeft. voeg er zout en peper naar smaak en de paprika aan toe. Laat dit dan afkoelen en ga verder met het gehakt. Meng dit in een grote kom met het paneermeel en de eieren goed door elkaar en voeg dan de eerder gemaakte mix van ui knoflook en paprika er aan toe en meng weer zolang tot er een vastere massa begint te ontstaan. Nu nog de twee eetlepels tomatensaus en een eetlepel basilicum er doorheen mengen samen met de fijn gesneden Serrano ham en de geraspte kaas. Vet een cakevorm een beetje in met olijfolie en doe de massa hier in. Eerder was de oven al voorverwarmd op 180 graden waar de cakevorm dan in gaat gedurende ongeveer 45 minuten. Mag een beetje meer. Klaar is het gerecht. Smullen maar :-)
Gebruikte producten uit de Spaanse winkel webshop