Dit super heerlijke recept is een Spaans recept dat eenvoudig thuis te bereiden is.
Ingrediënten :
24 teentjes knoflook uit glas of 15 verse teentjes
olijfolie extra virgin
2 Laurierbladen , tijm en peterselie
Bloem
Pimenton ( paprikapoeder )
Witte Spaanse wijn
Kipfilet
Bereiding :
Maak de kipfilet schoon en snij hem in blokken, wentel hem daarna in bloem waar al paprikapoeder in gemengd was. Pimenton dulce , picante of agridulce is vrij naar keuze.
Doe een bodem olijfolie eerste persing in een pan en verhit de olie. zodra de olie warm is laat de teentjes knoflook een tijdje meebakken. Zo neemt de olijfolie de smaak mooi op van de knoflook. Haal dan de teentjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een papier.
Vervolgens bak de kip in de olie mooi bruin aan beide zijden.
Vervolgens gaan de teentjes knoflook weer terug in de pan met de kip. Tevens minimaal 1 glas zoete Spaanse witte wijn erbij en de tijm, peterselie en Laurierbladen
Zet het vuur op een laag pitje en deksel op de pan. Laat het geheel een minuut of 20 sudderen zodat de kip mooi gaar wordt en de knoflook teentjes mooi zacht. Verwijder dan de kip en laat het geheel een paar minuten doorsudderen tot de saus mooi ingedikt is.
Opdienen met Patatas Bravas ( in olijfolie gebakken ) en groente naar keuze. Eet smakelijk