Pisto met spiegelei en aardappels

Pisto met spiegelei en aardappels

Een eenvoudig doch lekker Spaans recept is Pisto met een spiegelei en aardappels

Makkelijk te maken met een heerlijk resultaat

 

Ingrediënten:

3 uien

2 rode paprika

2 groene paprika

tomatensaus 

1 courgette

1  Aubergine

Olijfolie extra virgen

Zout

6 grote aardappels

4 eieren 

Bereiding :

snij de uien klein en bak deze in Olijfolie virgin extra goudgeel zacht. Voeg vervolgens de rest al in stukjes gesneden groente er aan toe en tevens een kop sherry en een kop water. Laat dan op laag vuur het geheel sudderen tot de vloeistof weg is en de groenten zacht. 

Voeg er dan de Spaanse tomatensaus er aan toe en nu wederom is het wachten tot het geheel minder vloeibaar is ( af en toe roeren ) . Dan kan men een snufje zout toevoegen maar hoeft niet. Op het einde voeg er Perejil y ajo kruiden aan toe ( eetlepel ) en goed roeren. 

In de tussentijd dat het staat te pruttelen.... snij de aardappelen in dikkere schijven en bak deze tot ze zacht zijn in een dun laagje olijfolie. Leg een aantal schijfjes aardappel op het bord en daar op een flinke lepel pisto. Bak een spiegelei en leg dit op het geheel. Klaar is weer een typisch gerecht uit Andalusië. (variaties hierop bestaan met aubergine, pompoen etc. ) dat voornamelijk in de lente en najaar wordt gemaakt, wanneer de gebruikte groenten maximaal verkrijgbaar zijn.

Het bevat veel vezels en vitaminen. Heerlijk en simpel 

Gebruikte producten uit onze eigen webshop : 

Spaanse biologische tomatensaus

spaanse olijfolie virgin extra 318x238

Ook interessant