Solomillo de cerdo op zijn Andalusisch
Varkenshaas is een veel gebruikt product in de zuid Spaanse keuken. Er bestaan dan ook tig varianten in recepten hiermee. Zo dit recept waar je als je even niet weet wat te koken snel en makkelijk een lekker gerecht op tafel kan zetten.
Ingrediënten :
2 stukjes varkenshaas
olijfolie virgin extra
zout / peper
olijven ( zwart en groen )
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
Amontillado wijn
1 blaadje Laurier
Bereiding :
Doe een flinke scheut olijfolie virgin extra in een pan en verhit deze met daarin dan de eerder gezouten en gepeperde en gesneden stukken varkenshaas in. Bak deze even aan maar niet te lang, net genoeg dat de buitenzijde dichtgeschroeid is. Vervolgens leg deze aan de kant en voeg in dezelfde pan de in kleine stukjes gesneden knoflook en in reepjes gesneden paprika toe en doe ook de laurier hierbij. Bak dit op laag vuur zolang dat de paprika zacht is geworden om dan de Amontillado wijn er aan toe te voegen ( 100 ml ) . Zet het vuur laag en deksel op de pan en laat het geheel zolang sudderen tot de vloeistof is ingedikt. Meng hier doorheen dan de in stukken gesneden olijven en als optie zou men er zelfs stukjes serranoham aan toe kunnen voegen. Dan is het klaar en genieten maar
!Eet smakelijk
Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel :