Kip Cordon blue is een bekend recept, ook in Spanje echter dit is natuurlijk de lekkerste ;-)
Ingrediënten voor 2 grote kipfilet:
2 grote stukken kipfilet
2 lappen Serrano Ham
2 lappen kaas ( naar keuze )
meel, ei en paneermeel
Voor de saus :
Olijfolie virgin extra
2 uien
1 groene paprika
150 gram spek
150 gram Champions
4 teentjes knoflook
1 laurier blaadje
1 glas Manzanilla
Bereiding :
Snij de kipfilet in de lengte door maar niet helemaal , zover dat de twee helften aan elkaar blijven. Neem een stukje bakpapier en leg de filet hier open op, leg vervolgens een lap serrano ham en een lap kaas erin en sluit de filet weer in de originele vorm dicht. Bedek hem vervolgens helemaal rond in meel ( bloem ) en vervolgens in een voorheen geklopt ei om dan vervolgens te voorzien van paneermeel. Neem een pan en doe er voldoende olijfolie in en bak de kipfilet rondom mooi goudbruin en haal ze dan uit de olie en laat eventueveel wat uitlekken op keukenpapier, dat de kip waarschijnlijk nog niet helemaal goed gebakken is binnenin is nog niet van belang, dat komt nog.
We maken nu de saus door in een pan de gesneden ui , paprika en knoflook te fruiten , voeg er dan het in blokjes gesneden spek aan toe en ook de in schijfjes gesneden champions en het laurierblaadje. Laat het geheel even bakken op laag vuur tot alles mooi zacht is. Dan is het moment om de Manzanilla toe te voegen als ook 2 glaasjes water en peper en zout. op het moment dat het kookt voegen we de net ervoor gebakken kipfilet aan toe en zetten het vuur laag en laten alles pruttelen voor een 15 minuten. Mocht het te droog worden kan er water aan toegevoegd worden. Mocht echter de saus te vloeibaar zijn na 15 minuten zorg dan dat de oven is opgewarmd op ongeveer 120 graden en leg daar de kip in en laat de saus verder inkoken desnoods op hoger vuur. . Haal dan de kip uit de oven en snij deze in dikkere "repen" met de saus erover . Erbij zijn de klassieker frietjes natuurlijk niet mis maar iets anders mag ook.
Smakelijk eten !
gebruikte producten uit onze webshop :