Tonijn is een veel gebruikt product in Andalusië.
Er bestaan natuurlijk oneindig veel recepten. een ervan is de volgende.
Ingrediënten :
500 gram verse tonijn
2 teentjes knoflook
fijngesneden peterselie ( soeplepel )
zout en peper
Olijfolie Virgin extra
Citroensap ( ongeveer de hoeveelheid van een halve citroen )
150 ml Fino
Bereiding :
Snij de tonijn in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Snij tevens de knoflook en de peterselie zo klein mogelijk. Doe een laagje olijfolie in een ketel en als de olie goed heet is voeg de peterselie en de knoflook toe. Vervolgens doe de blokjes tonijn erbij. Net zolang dat de buitenzijde mooi dicht gebakken is. Dit is dan het moment waarop we de Fino wijn toevoegen samen met het citroensap. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de saus enigszins is ingedikt ( en de alcohol is vervlogen )
Klaar is dit heerlijke tonijn gerecht. Smakelijk !
Gebruikte producten van de Spaanse Webshop :
Olijfolie
Fino