Varkenshaas in Mozarabe saus

Varkenshaas in Mozarabe saus

Een heerlijk Spaans recept is Varkenshaas in Mozarabe saus 

Ingrediënten : 

500 gram stuk varkenshaas 

Zout

Peper 

Olijfolie virgin extra ( 50 ml ) 

ui

Oloroso wijn ( 100 ml ) 

kippebouillon ( 1 blokje ) 

kaneel ( 2 gram ) 

Bloemenhoning 

Bereiding : 

Wrijf de varkenshaas aan beide zijden in met peper en zout. Schroei deze vervolgens in een laag olijfolie rondom dicht. In diezelfde olijfolie fruit vervolgens een in kleine stukjes gesneden ui. Zodra de ui zacht is voeg er 50 gram in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen en 50 gram moscatel rozijnen aan toe. ( moscatel rozijnen zijn moeilijk te krijgen buiten Spanje, gewone is ook mogelijk ) . Dan voeg er 100 ml oloroso wijn en een blokje kippebouillon (  opgelost in een beetje water ) aan toe net als 2 gram kaneel.

Na ongeveer 5 minuten koken en goed roeren voeg er 1 lepel bloemenhoning aan toe en weer goed roeren.  Leg vervolgens de gereseveerde varkenshaas in de saus , zet het vuur laag en deksel op de ketel. Laat het geheel zo een 20 minuten sudderen tot de saus goed dik is geworden. Haal vervolgens de varkenhaas uit de ketel en haal de saus door een blender zodat het een gladde saus word. Snij de varkenshaas in stukjes en giet de saus erover. 

Ter vervanging van de Oloroso wijn kan ook Malaga wijn ( moscatel / pajarete ) gebruikt worden. 

 

Eet smakelijk  !!

 Gebruikte producten uit de Spaanse winkel: 

spaanse olijfolie virgin extra

 

honing bloemen

 

spaanse wijn bodegas robles oloroso

© 2022 Original Andalucia