1 middelgrote lente-ui
1 eetlepel bloem
oregano
gemalen zwarte peper
zout

Bereiding :

Snij de lente-uien zowel de wortel in stukjes . Halveer de ossenhaas eventueel zodat hij beter in de pan past.
Breng het vlees aan beide kanten op smaak met de peper en zout. Verhit olie in een pan en braad de varkenshaas aan alle kanten op stand middelhoog. Het vlees hoeft enkel dichtgeschroeid te worden aangezien we het later met de saus verder verwerken. Zodra dit is gedaan leg deze apart.
Fruit vervolgens in dezelfde pan ( eventueel extra olijfolie toevoegen ) de lente-ui, wortel en de teentjes knoflook. Zodra het zacht is voeg de lepel bloem eraan toe en gedurende een paar seconden goed roeren om dan vervolgens de wijn er aan toe te voegen. Na een paar minuten op hoog vuur is de alcohol verdampt en voeg dan de bouillon er aan toe terwijl men roert om klonteren te voorkomen. Aan de saus mag een beetje oregano erbij.
Vervolgens voeg de varkenshaas er aan toe en laat dit ongeveer 5 minuten op hoog vuur koken. Halverwege wel even de varkenshaas omdraaien.

Daarna leg de varkenshaas opzij en maak met behulp van een blender de saus tot een (bijna) gladde mix. Snij vervolgens de varkenshaas in plakken en dien op met de eerder gemaakte saus erover.

Eet smakelijk !