Varkenshaas met PX saus

Varkenshaas met PX saus

Varkenshaas met PX saus een heerlijk recept uit de Spaanse keuken

Reductiesaus van PX wijn


Ingrediënten:

375ml. Pedro Ximénez wijn ( Pajarete )
1 Sinaasappel
1 koffielepel Maicena.
150ml. kookroom
water naar believen

Bereiding :



Schenk de wijn in een pan en kook het zo lang dat het tot ongeveer de helft is gereduceerd
Pers de sinas uit en los de maïzena hierin op Voeg vervolgens dit bij de kookroom en dit alles bij de al gereduceerde PX wijn. Laat het geheel een 10 minuten verder indikken


Snij de varkenshaas in grotere stukken, doe er zout en peper op na eigen inzicht
Verhit olijfolie virgin extra en bak de varkenshaas mooi bruin.  serveer dan met de saus erbij of schroei de varkenshaas dicht en doe er vervolgens de saus bij en laat het geheel een dikke 10 minuten staan sudderen. Beide versies zijn even lekker.