Historisch museum Almeria

Historisch museum Almeria

In het hart van de stad Almeria ligt het Historisch Museum

Dit museum is mede ontstaan door het feit dat in 1880 een Belgische engineer genaamd Luis Siret een prehistorische nederzetting vond ten Noorden van de Spaanse stad Almeria . De vondsten schonk hij aan het Spaans nationale archeologische museum met de wens dat een deel ervan in Almeria bleef.

Zo ontstond dus dit museum.  Echter uiteindelijk bleven niet de artikelen in Almeria welke Siret gehoopd had maar wat "mindere" stukken.  Het huidige museum bestaat ruw weg uit 3 delen. Een deel dus La millares, de prehistorische site . Dan een deel over El Algar, uit de bronzen tijdperk en een derde deel uit de "Moorse" tijd. Het museum heeft gratis toegang en stelde eerlijk gezegd ons een beetje teleur in wat men heeft tentoongesteld.... De standaard verwachting is een overdaad aan artikelen echter die zijn er niet in grote hoeveelheden te vinden.

Wat wel verrast is de opstelling hoe alles is uitgebeeld.  Zeer kunstzinnig en artistiek en alleen daarom is het museum zeer zeker een bezoek waard als men er toch is ;-) 

 

Ook interessant