Luchtvaart museum van Malaga

Luchtvaart museum van Malaga

Vlakbij de luchthaven van Malaga ligt het Museo Aeronáutico de Málaga.

De historie van de luchtvaart in Malaga gaat ver terug tot voor 1919. In dat jaar was het een Fransman welke een luchtvaartbedrijf had en via Frankrijk verbond met Afrika via Malaga. Hij zocht geschikte plekken voor te landen. In die tijd landde hij vaker op een stukje grond vlakbij het strand van Misericordia. Echter op een dag was dank veel regen het niet mogelijk om daar te landen en moest hij uitwijken. Dat stukje land beviel hem beter en hij huurde het.

 

Dat was het begin van de huidige luchthaven van Malaga stad.

In 1932 werd het stuk grond aangekocht en bouwde men ook een kleine terminal wat niet meer was dan een bestaand huis dat er stond enigszins aan te passen.  In 1937 werd het vliegveld een militaire basis gedurende de burgeroorlog. In 1946 werd de basis een luchthaven voor zowel nationaal als internationaal vliegverkeer.  Met de opkomst van het toerisme begint men in de jaren 60 een nieuwe grotere terminal te bouwen op een afstand van de oude en daarmee komt er min of meer een eind aan de oude luchthaven en begint de luchthaven op de plek waar hij nu nog staat. Het oude gebouw is nog bewaard gebleven en dient als een klein museum dat best de moeite waard is. Op een totaal van 3000 m2 staan buiten een paar oude vliegtuigen en in de oude vertrekhal kan men de sfeer proeven hoe het moet zijn geweest in die jaren 30 om te reizen met het vliegtuig. Het museum is een bezoekje waard, klein maar fijn zegt men dan. 

Entree en parkeren is gratis dus waarom niet :-)

Av. del Comandante García Morato, s/n, 29004, Málaga ligt vlakbij de huidige terminal , bij de San Miguel fabriek neem de rotonde bijna compleet rond en men komt op de straat uit.

luchthavenmuseum malaga

Open op Dinsdag van 10:00 tot 20:00

Woensdag tot en met Zaterdag van 10:00 tot 14:00

 

Ook interessant