Museo de Malaga

Museo de Malaga

Het Museo de Malagá is gelegen in hartje stad en een bezoek meer dan waard.


Dit bezoek is niet enkel de moeite waard omdat het eenvoudig weg gratis is maar zeker vanwege de aanwezige collectie en het gebouw zelf.  Het museum is gevestigd in het oude douane gebouw welk men mooi opgeknapt heeft. 

De bouw begon in 1791 en stond toen direct aan de haven van Malaga stad.  Later was het een tabaksfabriek en weer later werd het een regeringsgebouw van de provincie Malaga. 

Uiteindelijk heeft men het gebouw een nieuwe bestemming gegeven als museum nadat twee andere musea hun plek min of meer kwijt raakten. Zo kwam het dat men hier twee best wel verschillende collecties heeft.  Een deel is het historische deel dat een behoorlijke grote mooie collectie heeft met als een van de pronkstukken het graf en helm en meer van een Griekse strijder uit de VI voor Christus gevonden in Malaga.  Zo zijn er heel veel vondsten gedaan in de gehele provincie Malaga hier tentoongesteld. Zelfs vondsten gedaan in Andalusië met Egyptische hiërogliefen...   Het ander deel van de Collectie bestaat uit het museum voor schone kunsten.

Maandag gesloten voor de rest alle dagen open vanaf 09:00 tot 15:00 uur in de zomer, rest van jaar ook in de avond open tot 21:00 uur. Behalve natuurlijk feestdagen 

 

Ook interessant