Museum minas rio tinto

Museum minas rio tinto

in het noorden van de provincie Huelva omringt door een machtig mooi groen gebied bevind zich een gigantische grote kuil die eerder lijkt op een maanlandschap dan op het omringende natuurgebied.

Deze kuil is een mijn die al ver voor het jaar 0 werd gebruikt om er zilver , ijzer , koper en meer metalen te winnen. De Feniciërs ontgonnen hier al hun rijkdom en er wordt zelfs beweerd dat de magische goudmijnen van koning Salomon hier zouden zijn gelegen....  Wel is zeker dat er een zilver route liep van deze mijnen naar de grote stad. Langs die route ontstonden op strategische plekken machtige kastelen en burchten om de waardevolle grondstoffen te beschermen.

Deze mijnen werden op het eind van de middeleeuwen "vergeten" en pas enkele honderden jaren later weer her ontdekt. Pas in 1871 toen de mijn werd verkocht aan een Engelse maatschappij werd deze mijn op grote schaal ontgonnen en ontstond pas goed het maanlandschap dat heden ten dage het landschap bepaald.

Er bestaat de mogelijkheid om de mijnen te bezoeken maar ook het museum dat er is ontstaan waar men zeer goed laat zien hoe men in al die eeuwen hier werkte. Tevens zijn er vele artikelen te vinden die terug gaan tot ver voor de tijd van de Romeinen. Het museum is echt de moeite waard en mag niet worden overgeslagen als men in de buurt is.

Het museum is open alle dagen tussen 10:30 en 15:00 uur en 16:00 en 19:00 uur. behalve in de zomer tot 20 uur.

Entree is 4 euro voor volwassenen , kinderen en gepensioneerden 3 euro

Parque Minero de Riotinto
Plaza Ernest Lluch s/n, CP 21660, Minas de Riotinto (HUELVA)

museum minas rio tinto trein

Er bestaat ook de mogelijkheid om in de mijnen met stoomlocs mee te rijden, tarieven daarvan zijn anders.

Meer info staat hier

Ook interessant