Patio Museum in Cordoba stad

Patio Museum in Cordoba

In het Noorden van de stad Cordoba ligt het Palacio Viana

Dit Spaanse huis van ooit de superrijken is op dit moment het patio museum. Ofschoon het van buiten toch best groot uitziet is het in werkelijkheid van binnen nog veel groter dan men verwacht.  In 1425 koopt ene Ruy Fernández een aantal huizen om van die allen zijn woning te maken

Ietwat later koopt in 1492 de volgende eigenaar nog een aantal huizen welke aansluiten aan de eerdere panden om er in 1500 nog meer panden aan toe te voegen.  Zo gaat dit proces wel even door want een volgende eigenaar koopt weer wat panden in 1562 , zo groeit het totaal door de eeuwen heen tot datgene wat er vandaag de dag als paleis welke te bezichtigen is. 

We slaan een paar eeuwen over en komen in 1980 waar de 3e markiezin van Viana toto een akkoord komt met de gemeente tot de aankoop van het gehele complex. 

Al heel snel, in 1981 word het open gesteld als museum en kan iedereen zich vergapen aan dit gigantische paleis.  Men kan dit nu dus bezichtigen hoe in vroegere tijden de superrijken van toen leefden. Met maar liefst 12 patio's is dit paleis mega groot  en zeer zeker voor die tijd. 

Het museum is geopend van September tot en met Juni van 10:00 tot 19:00 Dinsdag tot en met Zaterdag. Zondagen en feestdagen van 10:00 tot 15:00 . Juli en Augustus van 09:00 tot 15:00 . Maandag gesloten.

Het museum is niet ver van het centrum te vinden op : Plaza de don Gome  2 . Entree is 6 € per persoon, kinderen tot 12 jaar 4 €

 

Ook interessant