Oasys Mini Hollywood

Westernfilms in Andalusië

In de jaren 60 werden heel wat films opgenomen van vooral het genre Western in Andalusië

Reden hiervoor was dat er in de provincie Almeria een perfect landschap ligt voor films op te nemen waar men een ruig , woestijn achtig landschap nodig heeft en toch makkelijk te bereiken vanuit de wereld. 

Zo ergens eind halverwege de jaren 50 werd de eerste film opgenomen en uiteindelijk zijn er enkele honderden opgenomen waaronder vele "spaghetti westerns" Zoals the good, the bad and the ugly, maar ook films zoals Indiana Jones, star wars en meer.  In 1965 werd voor de film For a Few Dollars More een westerndorp gebouwd als filmset. die werd later nog meer gebruikt.  Tevens werd dit een van de meerdere thema parken in deze regio van Spanje.  Naar onze mening een heel mooi ook nog. Niet enkel het westerndorp met diverse live shows, maar ook een hele grote dieren tuin en zelfs een openlucht zwembad.... zwembroek meenemen dus in de hete zomer..... maar is niet te groot dus vrij vol... 

Het park het Oasys Mini Hollywood en ligt aan de Carretera Nacional 340A, km 464, 04200 Tabernas, Almería.

Entree € 22,00 volwassenen en kinderen van 3 tot 11 jaar betalen €12,50 

Openingstijden : Winter weekend en vakanties.... van 10:00 tot 18:00 April , Mei en October van 10:00 tot 18:00 en in de zomermaanden Juli en Augustus van 10:00 tot 21:00 uur. 

Ook interessant